A képek helyes használata

Gondolom elég sokan használtok képeket bejegyzéseitekben. Viszont azt tudtátok-e, hogy egy jól felhasznált kép akár plusz forgalmat is generálhat blogotoknak?

A Google mikor be indexeli egy-egy bejegyzéseteket, cikkeket, átnézi a szöveget, megvizsgálja a helyesírást és a leggyakrabban előforduló kulcsszavakat is.

Na de mi a helyzet a képekkel? A képeket is használhatod keresőoptimalizálási, illetve forgalom növelési célokra is. Vegyünk egy egyszerű példát. Nyaralni voltatok és feltöltöttetek a nyaralás alkalmával készült képek közül egy-két darabot. A kép neve például DSC156987.jpg. Ez a Google számára semmilyen fontos, értelmezhető információval nem szolgál, ezért érdemes a képet átnevezni például nyaralas-a-balatonon.jpg-re. Így már a Google értelmezni tudja és ki tudja szűrni a nyaralás és Balaton szavakat. Ezen kívül ügyeljünk a kép méretére. Persze ez alatt nem a szélesség-magasság -i méretet értem hanem magának a képfájlnak a méretét. Törekedjünk arra, hogy ez a méret minél alacsonyabb legyen. Rengeteg képszerkesztő program létezik melyekkel ezt könnyen elintézheted, mint például az Adobe Photoshop is. Ezen kívül még egy dolgot szeretnék kiemelni, a képaláírást. Én személy szerint, talán lustaságból is, de nem használom, pedig ez is egy plusz pont a keresők számára. Képleírásként érdemes megadni magának a képfájl nevének kulcsszavait mint például a Nyaralás a Balatonon. Ha mindezekre odafigyelünk, akkor egy idő után a képek is biztosan generálhatnak plusz látogatókat. Az alábbi képen szemléltetném a leírtakat.

Pálmafa a tengernél





Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi